КонтактВъв фейсбук страницата ни може да намерите албуми със снимки на групи, включени в сайта.

Условия, на които трябва да отговарят групите, за да бъдат включени в сайтаЗадължителна информация за всички групи:

1. Активен период
2. Населено място, където е създадена и позиционирана групата
3. Списък на всички музиканти, преминали през групата (например Иван Петров - китара (1997-2005)
4. Снимка на групата (и лого, ако има)
5. Кратка биография

За групи от периода от 60-те до средата на 70-те:

Предвид условията в страната по това време, повечето групи свирят кавъри (разбира се има и изключения) и е рядкост наличието на записи. Достатъчно е списък с изпълняваните кавъри и, евентуално, авторски или на български композитори песни. Ако има издадени записи - да се посочи плочата в която са включени.

За групи от периода средата на 70-те до края на 80-те:

Групите от този период трябва да имат записани авторски (или от български композитори) песни. Ако са издадени на някакъв носител (винил или касета) - обложка, трак-лист и музикантите участвали в записа. Ако съществуват само демо записи - да бъдат представени като доказателство за дейността на групата в mp3 формат.

За групи от периода 90-те до 2005:

Ако групата има официално издаден албум, демо или сингъл - обложка, траклист и музикантите участвали в записа, записания материал в mp3 формат. Ако има само демо или записи от студио, които не са издавани официално - песните в mp3 формат.

За групите след 2005 г.:

Ако групата има официално издаден албум, демо или сингъл - обложка, траклист и музикантите участвали в записа, линк в интернет мрежата, където може да се чуе част от записания материал или да се изпратят mp3. Ако има само демо или записи от студио, които не са издавани официално - линк в интернет мрежата, където може да се чуе част от записания материал или да се изпратят mp3. (Записи на живо от този период не се приемат)За соло-проектите:

Трябва да има официално издаден албум, EP, демо или сплит.Разделението на периодите е направено с оглед на условията.
В средата на 70-те Балкантон започва да издава плочи на рок-групи (изданията преди този период са по-скоро изключение).
През втория период по-популярните групи записват свои и на български композитори песни.
През 80-те навлизат аудио-касетите, които позволяват на много групи от ундърграунда да записват сами свои демо-записи в репетиционните.
От началото на 90-те на пазара се появяват частни издателски фирми които издават албуми на много групи от периода. Някои групи не успяват да запишат и издадат албуми, но записват отделни песни и демо-касети, които разпространяват сами.
След 2005 г. технологиите позволяват на домашен компютър да се направи запис с достатъчно добро демо-ниво. Заради това не се приемат записи на живо за групите от този период.